page_image

Финска сауна

Финската сауна го затоплува воздухот преку загревање на камења и при нивно полевање со вода се добива пареа која ја одржува влажноста на воздухот. Температурата на топлиот сув воздух достигнува до 95 степени Целзиусови со минимална влага од 5-10%.

  • Придобивки:
  • Го зајакнува имунолошкиот систем
  • Ја чисти кожата и телото преку потење
  • Го намалува стресот и тензијата
  • Релаксира и спречува несоница
  • Помага при ревматски болести, артритис и повредени мускули
  • Спречува настинки и грип

Не се препорачува на луѓе кои имаат срцеви заболувања, дијабетис, епилепсија и акутни инфекции.

Идеална температура: 80-900 C.