page_image

Инфрацрвена сауна

Инфрацрвената сауна емитува зраци исти како оние на природната сончева светлина притоа филтрирајќи ја ултравиолетовата радијација. Инфрацрвените зраци без премногу да го загреваат просторот се апсорбираат во кожата и на тој начин го загреваат телото.

Придобивки:

  • Детоксикација на телото
  • При процесот на потење телото се ослободува од сите отрови и на тој начин се прочистува.
  • Го нормализира крвениот притисок
  • Ја подобрува циркулацијата
  • Го забрзува метаболизмот
  • Помага при согорувањето на калории
  • Релаксира и го намалува стресот
  • Ја намалува болката во зглобовите и мускулите

Идеална температура: 40 – 500С