page_image

Турска и Парна Бања

Турската и парната бања го затоплуваат воздухот преку пареа и внатре влажноста достигнува  до     100 %. Температурата може да варира од 35 до 50 степени Целзиусови.

Придобивки:

  • Го зајакнува имунитетот
  • Ја зголемуваат циркулацијата на крвта преку расширување на крвните садови
  • Го прочистуваат телото од токсини
  • На природен начин ја чистат и хидрираат кожата
  • Ја спречуваат појавата на акни
  • Го намалуваат високиот притисок
  • Помагаат при воспаленија на дишните патишта
  • Ги опуштаат мускулите и го смируваат духот

Идеална температура: 40-450 C.